Narudžbine, plaćanja, dostava

KUPOVINA:
Kupovinu možete obaviti kao registrovani ili neregistrovani korisnik. Ako ste imalac kartice IGLU, morate se obavezno registrovati i prilikom registracije uneti i broj svoje kartice, što Vam garantuje 10% popusta prilikom svake Internet kupovine (popust ne važi za proizvode, označene: sezonska/vansezonska sniženja, akcija ili poslednji komadi).

Pre završetka narudžbine morate se složiti sa opštim uslovima i obavezati se na plaćanje.

Pre klika na dugme Završi kupovinu, možete sve elemente narudžbine promeniti i popraviti.

Pre nego kupac konačno preda narudžbinu, klikom na dugme Promeni podatke i narudžbina može se vratiti na prethodni korak. Nakon klika na dugme Završi kupovinu narudžbina je završena, na ekranu se pojavljuje rezime narudžbine. Potvrdu o narudžbini primate i elektronskom poštom. Prilikom plaćanja po predračunu ponuda je validna 3 dana od prijema predračuna.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

U ime Iglusport obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Iglusport (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Iglusport je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

 
KORACI KUPOVINE – ZAKLJUČIVANJE UGOVORA
1. Registracija
Ako korisnik već ima korisničko ime i lozinku, registruje se i nastavlja kupovinu, u suprotnom slučaju se vrši postupak registracije (ako želi).

2. Izbor proizvoda – predavanje narudžbine
Korisnik izabere proizvod, odredi njegove karakteristike i klikom na dugme Dodaj u korpu potvrdi svoj izbor.
Kupac može da vidi šta ima u korpi ako klikne na ikonu s korpom u desnom rubu dijaloga. U korpi kupac može još jednom da proveri cenu, količinu, veličinu... karakteristike proizvoda, klikom na »x« može odstraniti proizvod. Nakon izvršenih promena mora da ažurira svoj izbor klikom na dugme Ažuriraj korpu ažuriraj izbor. Kada je kupac zadovoljan narudžbinom, klikne na dugme Napred na narudžbinu.

3. Blagajna
Kupac popunjava obavezna polja podacima o načinu plaćanja i dostavi. Može i da preda napomene uz narudžbinu, koje upisuje u za to predviđeno polje.
Svoju narudžbinu može u ovom koraku promeniti tako, da klikne na dugme Promeni podatke i narudžbinu.
Klikom na dugme Završi kupovinu i prihvatanjem uslova poslovanja potvrđuje svoju narudžbinu.

4. Narudžbina potvrđena – ugovor zaključen
Kupac na elektronsku adresu prima obaveštenja o predatoj narudžbini.
Ponuđač najkasnije u roku od 48 sati pregleda narudžbinu, proveri dostupnost tog proizvoda i potvrdi narudžbinu, odnosno odbije. Ako se cena tokom obrade narudžbine promeni, ponuđač se obavezuje da će probati da ponudi korisniku nižu cenu ili da će ponuditi odgovarajuće rešenje koje bi bilo obostrano prihvatljivo. Ponuđač zadržava pravo da pozove korisnika na njegov telefonski broj. Ugovor između ponuđača i korisnika je prilikom potvrde narudžbine s porukom Narudžbina potvrđen i neopozivo zaključen, u slučaju odbijanja narudžbine ugovor nije zaključen.

5. Roba je poslata
Ponuđač u obećanom roku zapakuje i pošalje robu s priloženim originalnim računom i eventualnim uputstvima, garancijskim listom ili sertifikatima.

PLAĆANJE:
Moguća su tri načina plaćanja:

a) Plaćanje s platnom karticom: U našoj online prodavnici moguće je platiti online platnim karticama. Iglu Šport d.o.o. koristi WSPay za onlajn plaćanje.

WSPay je siguran sistem plaćanja na mreži, plaćanja se vrše u realnom vremenu platnimi i debitnim karticama i drugim načinima plaćanja. WSPay obezbeđuje kupcu i trgovcu siguran unos i prenos unetih podataka kartice, što je potvrđeno PCI DSS sertifikatom koji poseduje WSPay. WSPay koristi 256-bitni SSL sertifikat za šifrovanje i TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviši nivo zaštite podataka prilikom unosa i prenosa podataka.

b) Plaćanje po predračunu (za sve vrste dostave i lično preuzimanje): Na elektronsku adresu koju ste naveli u prijavi, dobićete predračun prilikom potvrde narudžbine. Rok za plaćanje je 3 dana po prijemu predračuna. Ako u tom roku ne primimo uplatu na naš račun, smatraćemo da ste odustali od narudžbine i narudžbinu ćemo stornirati.

c) Plaćanje pouzećem: Na elektronsku adresu primićete potvrdu narudžbine, koju ćemo dostaviti u roku koji je definisan za svaki proizvod.

• Služba za dostavu provizije za plaćanje pouzećem kupcu ne obračunava.

d) Plaćanje u radnji (samo za lično preuzimanje): Na elektronsku adresu primićete potvrdu narudžbine koju ćemo dostaviti u radnju koju ste izabrali, najkasnije u roku od 5 radnih dana. Plaćanje je moguće u kešu ili platnim karticama.


BEZBEDNOST
Svi Vaši poverljivi podaci koje upišete za potrebe realizacije kupovine ili registracije i tada se prenose na sajtu, odgovarajuće su kodirani. Zato ne postoji mogućnost da ih može pročitati neko treće lice.
Vaši podaci i lozinke se ne pohranjuju, što korisniku pruža sigurno iskustvo u kupovini.

 
DOSTAVA/PREUZIMANJE
Dostava odnosno preuzimanje moguće je samo na teritoriji Srbije. Kupac sam bira jednu od moguće tri opcije:
• Lično preuzimanje u jednoj od radnji IGLU ŠPORT – Proizvode je potrebno preuzeti u izabranoj radnji najkasnije u roku od tri radna dana od dana prijema obaveštenja da je roba spremna. Ako želite kasnije da preuzmete proizvode, molimo da nam to saopštite.
• Služba za dostavu – Pre dostave Vam služba za dostavu šalje SMS sa danom i okvirnim satom dostave. Ako Vam termin ne odgovara, možete se dogovoriti za dostavu drugi dan ili u drugo vreme.
Dostava narudžbine biće izvršena u roku koji je definisan za svaki proizvod, u slučaju plaćanja po predračunu rok počinje da teče s danom prijema uplate na naš račun. O otpremanju pošiljke ćemo Vas obavestiti elektronskom poštom.

 
CENE DOSTAVE
• Besplatna dostava za kupovinu iznad 6.000 dinara i za sve kupovine s ličnim preuzimanjem u jednoj od naših radnji.
• Troškove dostave kod kupovine ispod 6.000 dinara – (CityExpress) 360 dinara. Trošak dostave ćemo Vam obračunati na poslatom predračunu, odnosno računu.

 
RASPOLOŽIVOST I ZALIHA
Podatak o raspoloživosti proizvoda osvežavamo jenom dnevno. Zato je moguće da prilikom prijema narudžbine, željenog proizvoda više nemamo na zalihi. U tom slučaju ćemo Vas odmah obavestiti, eventualno uplaćeni iznos nakazati (uplatiti) nazad na željeni račun najkasnije u roku od 3 radna dana.